Om mig

Om Anita Kragelund, kristen forfatter og forkynder
Om Anita Kragelund - kristen forfatter og forkynder
Anita Kragelund - Forfatter af kristne artikler og bøger

Om mig

I starten var det Jane Austens skyld.

Hendes dybsindige og til tider modsætningsfyldte fortællinger om kærligheden, med både kølvande og bølgegange, fascinerede mig og gav mig troen på, at der findes en hel del mennesker, der ligesom mig elsker at udvide sine horisonter i menneskesindets landskab fra en synsvinkel, som kun er politisk korrekt, når den ikke står i kontrast til et kristent budskab. Hendes karakterers komplekse indre konflikter forærede mig en drivkraft til at udforske sindets og følelsernes bølgegang som på et sølvfad.

Samtidig gav det mig blæk på tanden. Jeg fik trang til at lære skønhedslitteraturens mysterium at kende, så jeg brugte omtrent 10 år på — ved siden af at arbejde med markedsføring, grafik og sprog — at læse flere hundrede bøger om de forskellige sider ved en forfatters liv og teknikker. Derunder tog jeg flere kurser og workshops, såsom — hos Writer’s Digest University — Fundamentals of Fiction Writing og Advanced Novel Writing, samt flere kurser hos Jerry Jenkins’ Christian Writers’ Guild, hvor jeg også har været på flere forfatterkonferencer. Det blev en enormt spændende tid, hvor jeg mødte både kendte forfatter, forlæggere og litteræragenter og mindre kendte forfatterspirer som mig selv — alle lige imødekommende og uimodståelige personager, der udgød sine hjerter for det skrevne budskab.

I mellemtiden blev jeg mor til to skønne piger og fik lov til at opleve på egen tunge, hvordan en ubeskrivelig, ubetinget kærlighed smager. Her mangler mine smagsløg ganske enkelt ord.

Mit liv som forfatter og forkynder
Anita Kragelund - forfatter, forkynder og teolog
Annecy - et af mine favoritsteder

Mest af alt har det dog været en helt anden type kærlighedshistorie, som kontinuerligt inspirerer og fordrer mig til — og slet ikke vil lade mig lade være med — at skrive historier og sandhedssøgende artikler i mine neurobaner, hvilke ved anledning baner sig vej til et stykke papir eller et tastatur: Det er naturligvis Guds kærlighed til mennesket, hans elskede og skrøbelige skabning af støvet, effektueret som ufortjent gunst i sin søns korsdød til frelse, fred, frigørelse for ethvert menneske, som overlader sin stræben og placerer sin tillid hos samme guddom i tre personer. Forståelsen og modtagelsen af denne kærlighed har gjort min egen kærlighed til mennesker omkring mig større, og siden da har mit hjerte ikke tilladt min skribentpsyke at være uvirksom i længere tid af gangen. Det startede med en historisk kærlighedsroman – og i dag er jeg glad for, at den kun var nær ved at blive udgivet, men aldrig blev omfavnet af et rigtigt omslag. Der gik nemlig ikke længe, før jeg blev optaget af universets største kærlighedshistorie – den overnaturlige, den eneste helt betingelsesløse – ganske enkelt fordi der gik et par store, strålende lys op for mig i en alder af 30+ – og i dag skriver jeg kun materiale med kristent indhold og/eller fra kristen synsvinkel.

I 2008 skrev jeg mine første artikler med serie-titel ”Korset og den kristne”, men – eftersom jeg i mellemtiden har befundet mig på teologistudiet på Århus Universitet i 6 år – er jeg først for alvor gået i gang med min forfatterkarriere, siden jeg i juni 2022 kunne kalde mig cand.theol. Jeg er nu i gang med et særdeles spændende kapitel af mit liv! Mit skriveri kommer i den næste periode til at handle om noget, jeg har haft hjerte for i en del år, nemlig ægteskaber (læs mere på min Facebook-side og tilmeld dig mit nyhedsbrev, så du ikke går glip af udviklingen).

I sommeren 2019 blev jeg gift med Erik, og vi har tilsammen 4 fantastiske mere-eller-mindre-voksne børn – og et par fejltagelser i bagagen, vi insisterer på at lære af. Vi har fundet ud af, at ægte, betingelsesløs kærlighed ikke er let, men det er det værd, og vi har den bedste vejleder, den mest omsorgsfulde trøster og universets mægtigste kraft med os på vejen, nemlig ham, som gav sig selv hen betingelsesløst for os, mens vi endnu var syndere. Han fordømmer os ikke – vi, som har taget imod hans frelse – men han rejser os op og i sin nåde tager os ved hånden og går med os på vejen frem. Han er min sande prins på den hvide hest, min helt. Ham, der elsker min sjæl som ingen anden.

Om hjemmesiden

Netop dette er årsagen til denne hjemmeside og opslagstavle: Jeg ønsker at videregive til så mange som muligt den gnist og oplevelse af fred, anerkendelse og omsorg, jeg selv har fået igennem den guddommelige kærlighedserklæring. Derfor består indholdet af artikler og — meget snart — korte videopræsentationer, bøger og blogindlæg, som alle beskæftiger sig med kærlighedserklæringens konsekvens for dig og mig. Konsekvenserne omhandler både den grundlæggende kristne lære, praktisk liv, tro, forholdet mellem Gud og mennesket, forholdet mellem tro og videnskab, tro og samfund, kirke, ægteskab og kærlighed, og meget andet. Nogle enkelte artikler beskæftiger sig ikke med konkret troslære, men er stof af almen interesse (eksempelvis ægteskab, ledelse, børneopdragelse, kærlighed) – men altid fra en kristen synsvinkel og derfor abnormalt og – i min optik – højst tiltrængt i den senmoderne verden. God læselyst!

Hvis du ønsker at følge med i mit liv bag skærmen og kulisserne – det kan du gøre på Facebook eller i min forfatter-blog på denne hjemmeside (sidstnævnte kommer online i løbet af denne måned).

Tilmeld dig gerne mit nyhedsbrev, som opdaterer dig om nye artikler, videoer, bøger, der bliver lagt på. Udfyld formularen nedenfor og klik “Tilmeld mig”.

Med Guds betingelsesløse kærlighed,

Anita Kragelund
Anita Kragelund - forfatter, forkynder og teolog

Tilmeld dig mit nyhedsbrev her:

Feltet skal indeholde en skråstreg "/" mellem dag og måned.

Nyhedsbrev Forfatter Anita Kragelund
Forfatter Anita Kragelund på Facebook
Find videoer m forfatter og forkynder Anita Kragelund på YouTube
Forfatter Anita Kragelund på LinkedIn

Denne hjemmeside anvender cookies. Du accepterer automatisk brugen af cookies, såfremt du fortsætter med at benytte siden.